top of page
Søk
  • Forfatterens bildeellenloxley

Den “perfekte” permisjonstiden

Hva er egentlig den “perfekte” permisjonstiden? Da jeg fikk mitt første barn, gikk en stor drøm i oppfyllelse, og ikke lenge etter gikk en ny drøm i oppfyllelse. Det å starte eget selskap. For meg har dette vært definisjonen på en perfekt permisjonstid.

To drømmer som går i oppfyllelse


Når man er så heldig å få oppleve en permisjonstid, så er det viktig å forstå at alle har sin egen opplevelse av barselpermen og hvordan den bør være. I permisjonstiden har jeg fått tid til å reflektere rundt hva som er et meningsfylt liv for meg, og hvordan jeg kan skape positiv endring. Samtidig vil jeg understreke at dette er min historie, og kan være til inspirasjon for andre som er i tenkeboksen om å starte noe selv. Det er langt fra en fasit for andre nybakte foreldre i samme situasjon. 

Når et barn kommer til verden, blir samtidig en mor født. Og slik som at alle barn er unike og har ulike behov, er også nybakte mødre forskjellige. Som nybakt mor har jeg valgt å starte eget selskap, og for meg ble morsrollen utslagsgivende for å sette en mangeårig drøm ut i livet.


Med mammarollen blir livet endret for alltid. Den tiden i døgnet jeg er borte fra Arthur veies opp mot tiden jeg bruker med ham, og derfor har iverksettelse av drømmer plutselig kommet lengre frem i pannebrasken. Om jeg ikke har drømmejobben og en meningsfylt arbeidsdag, så vil det fra mitt perspektiv være det samme som å kaste bort tiden. Altså, ble jeg mentalt klar til å ta steget og starte mitt eget selskap den dagen jeg ble mor.


Den “perfekte” permisjonstiden


Stikk i strid med alle oppfordringer, har jeg valgt en litt utradisjonell permisjonstid. Det viser seg at den passer meg og Arthur helt utmerket, og jeg ville ikke byttet den ut for noe. Jeg er derfor glad for at jeg valgte å lytte til meg selv - og ikke til alle andre.

Da jeg var daglig leder i Lykkelig som liten traff jeg veldig mange gründere som startet egen bedrift mens de var i mammapermisjon. Gründerne drev gjerne nettbutikker eller utviklet produkter til babyer. Derfor var det ikke unaturlig for meg å tenke at mammapermisjonen ville la seg kombinere med å starte noe eget.

Da jeg rådførte meg med venner og kjente - ble jeg ofte møtt med det samme svaret: barselpermisjonen er ikke tiden for å begi seg inn i nye karriereprosjekter. Likevel valgte jeg å følge min egen drøm og tro på meg selv.

Den perfekte permisjonstiden innebærer en glad, snill og aktiv krabat i full utvikling, men den innebærer også en engasjert, omsorgsfull og aktiv mor. Jeg er nå inne inne i min andre måned som nybakt gründer og inne i min tredje måned som nybakt mor. En kombinasjon som gjør hverdagen givende, meningsfylt og uforglemmelig.En ekstra bonus


En ting er å gjøre noe, men noe annet er å stå for det. Da jeg tok meg selv i å begrunne eget gründerskap med bonusgevinstene og ikke den reelle motivasjonen, ble jeg inspirert til å bli enda tydeligere på hva det er som driver meg. Selvfølgelig er det en bonus at permisjonstiden kan forlenges og at jeg styrer egen arbeidshverdag.


Det hadde heller ikke vært mulig uten at Arthur hadde sovet store deler av formiddagen. Men den reelle motivasjonen er en indre motivasjon om å skape et solid bidrag til en bedre verden, og med arbeidsoppgaver som er inspirerende, utfordrende og interessante. 


Så hva er egentlig den “perfekte” permisjonstiden? Begrepet “perfekt” er vanskelig å bruke på tiden etter fødselen. Det er så mange nye inntrykk, og en familieøkning kan være både krevende og fin samtidig. Alle mødre, fedre og babyer har ulike behov, og har ulike forventninger til denne dyrebare tiden. Jeg vil oppfordre alle nybakte familier til å stå for de valgene som kjennes riktige, og samtidig skape bevissthet rundt en allmenn aksept for de som tør å gå mot strømmen. Selv i barseltiden.234 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page